Přijatá zpráva - vysvětlení, doplnění, změna dokumentace

Zadávací řízení Projektová dokumentace a autorský dozor na novostavbu polní cesty HC11-R vč. odvodnění a ozelenění v k.ú. Vráž u Berouna
Odesílatel Martina Dobruská
Organizace odesílatele Státní pozemkový úřad [IČO: 01312774]
Příjemce Všichni (včetně veřejnosti)
Datum 16.02.2023 13:33:45
Předmět Re: Žádost o vysvětlení zadávací dokumentace

Dobrý den,

v příloze zasíláme vysvětlení zadávací dokumentace.

S pozdravem

Bc. Martina Dobruská
Pobočka Beroun


Přílohy
- Vysvětlení zadávací dokumentace 2 - PD a ADP na novostavbu HC11-R Vráž u Berouna.pdf (245.37 KB)

Původní zpráva

Datum 16.02.2023 08:55:09
Předmět Žádost o vysvětlení zadávací dokumentace

Dobrý den,
k vysvětlení zadávací dokumentace sdělené objednatelem dne 15.2.2023 uvádíme. Stavební řízení u obdobných staveb od podání žádosti po vydání nepravomocného rozhodnutí dle našich zkušeností trvá cca 6 měsíců. Termín nabytí právní moci rozhodnutí pak tuto dobu dále prodlužuje. Stavební řízení je správním řízením dle zákona č.500/2004 Sb.,Správní řád, v platném znění. Do doby, než stavební úřad zahájí stavební řízení nelze jednoznačně určit počet a identifikaci účastníků stavebního řízení. Tito budou určeni až v Oznámení stavebního úřadu o zahájení stavebního řízení.
V současné době ani při zahájení plnění předmětu smlouvy o dílo na PD novostavby polní cesty HC11-R vč.odvodnění a ozelenění v k.ú. Vráž u Berouna nelze jednoznačně určit a identifikovat účastníky stavebního řízení, což znemožňuje jednoznačně predikovat možnost vydání doložky o nabytí právní moci stavebního povolení. Právě tato doložka o nabytí právní moci je však dle návrhu SoD podmiňující podmínkou na možnosti úhrady plnění VŘ, to je jak úhrady jak samotné PD, jejíž cena tvoří cca 95% ceny VŘ, tak pravomocného stavebního povolení.
Na základě výše uvedeného tak považujeme za adekvátní úhradu díla ve dvou dílčích plněních, jak vyplývá rovněž z článku 3.1.1 SoD.
V případě, že bude zadavatel VŘ trvat dále na celé úhradě díla až po nabytí právní moci stavebního povolení na stavbu, na kterou nejsou v čase vypsání předmětné VŘ ani při zahájení jejího plnění známí a přesně identifikovaní účastnící stavebního řízení a tím ani jejich podmínky a požadavky pro udělení souhlasu se stavbou, budeme považovat tento postoj zadavatele VŘ vůči zájemcům o VŘ-budoucím zhotovitelům za diskriminační.
Za Vodohospodářský atelier, s.r.o.
Ing. Vítězslav Hráček