Přijatá zpráva - vysvětlení, doplnění, změna dokumentace

Zadávací řízení Realizace polní cesty C10 v k.ú. Horní Hynčina
Odesílatel Lenka Špalková
Organizace odesílatele Státní pozemkový úřad [IČO: 01312774]
Příjemce Všichni (včetně veřejnosti)
Datum 16.06.2021 10:21:06
Předmět Vysvětlení / Doplnění / Změna zadávací dokumentace

Zadavatel v souladu se zněním § 98 odst. 3 zákona č. 134/2016 Sb. uveřejňuje vysvětlení zadávací dokumentace na základě požadavků dodavatelů

Dotaz 1
Dobrý den,
s ohledem na bod 2.5. ZD máme následující dotaz k výběrovému řízení:
- součástí výkazu výměr je SO 05 Přeložka vedení CETIN, v zadávací dokumentaci a v projektové dokumentaci však není uveden. Má být součástí ceny i tento SO nebo to bude samostatná akce, kterou zajistí zadavatel přímo se společností CETIN, jako to bývá obvyklé?

Dotaz 2
Dobrý den.

Níže zasíláme dotazy v textovém znění:

1. Ve výkazu výměr chybí adekvátní položka pro pokládku drenážního potrubí. Jedná se o úseky 01 a 04 polní cesty. Bude tato položka doplněna?

2. Ve vzorovém příčném řezu je uvedena drenážní trubka pro odvodnění pláně v materiálu PE-HD. Ve výkazu výměr je uvedena specifikace PVC. Sjednotí zadavatel tyto údaje?

3. Součástí výkazu výměr jsou položky týkající se Archeologického dohledu. Avšak v příloze PD „Zásady organizace výstavby" je uvedeno, že koordinaci s Archeologickým ústavem zajišťuje stavebník. Jaké náklady má uchazeč do těchto položek zahrnout?

4. Ve stavební objektu SO 01 - Polní cesta PC10 -SO-01 se v soupisu prací nachází položky týkající se zřízení pažení pomocí štětovnic. V projektové dokumentaci není k této technologii žádný popis. Doplní zadavatel výkresovou dokumentaci s uvedením míst předpokládaného použití?

5. Pro stavební objekt SO 05 - Přeložka vedení CETIN je jmenovaný podzhotovitel. Pro docílení porovnatelných nabídek v soutěži je vhodné stanovení fixní ceny. Bude tato částka doplněna?

6. V dokumentu „Zásady organizace výstavby" je odkaz na přílohu D. Dokladová část –(20-1). Ta se v zadávací dokumentaci nenachází. Bude tato část dokumentace doplněna?

Odpovědi zadavatele

1. Položka pro kladení drenážního potrubí je doplněna do opraveného výkazu výměr (Příloha č. 3a a 3b - Položkový výkaz činností_opravený)

2. Potrubí bude z PVC dle soupisu prací výkazu výměr


3. Jedná se o zajištění archeologického dohledu v rámci zemních prací

4. V technické zprávě je popis a vymezení úseku km 0,300 až 0,640 (Záchytná zeď)


5. Stavební objekt SO-05 je vypuštěn z opraveného výkazu výměr, toto bude zajišťovat zadavatel přímo se společností CETIN

6. Dokladovou část projektové dokumentace doplňujeme do zadávací dokumentace jako Přílohu č. 5a – doklady PD

Vysvětlení prvního dotazu je obsaženo v předchozí odpovědi pod bodem 5.

Zadavatel v sekci Zadávací dokumentace zveřejňuje nový dokument s názvem Vysvětlení ZD.zip, který obsahuje shora uvedené:

Příloha č. 3a – Položkový výkaz činností_opravený.xlsx
Příloha č. 3b – Položkový výkaz činností XML_opravený.xml
Příloha č. 5a – doklady PD


Vhledem k tomu, že v souvislosti s vysvětlením zadávací dokumentace zadavatel provedl i změnu zadávacích podmínek, v souladu s § 99 zákona č. 134/2016 Sb. prodlužuje lhůtu pro podání nabídek:

Původní lhůta: 30.06.2021 08:00 hod
Nově stanovená lhůta pro podání nabídek: 20.07.2021 08:00 hod.