Přijatá zpráva - vysvětlení, doplnění, změna dokumentace

Zadávací řízení Komplexní pozemkové úpravy v k. ú. Mnetěš a k. ú. Vražkov
Odesílatel Zdeněk Větrovec
Organizace odesílatele Státní pozemkový úřad [IČO: 01312774]
Příjemce Všichni (včetně veřejnosti)
Datum 02.05.2017 13:25:32
Předmět Vysvětlení / Doplnění / Změna zadávací dokumentace

Zadavatel Česká republika – Státní pozemkový úřad, Krajský pozemkový úřad pro Ústecký kraj, obdržel dne 28. 04. 2017 žádost dodavatele o vysvětlení zadávací dokumentace k nadlimitní veřejné zakázce na služby zadávané v otevřeném řízení s názvem „Komplexní pozemkové úpravy v k. ú. Mnetěš, k. ú. Vražkov“.

V souladu s ust. § 98 odst. 3 zákona sděluje zadavatel k dotazu uvedenému v žádosti následující vysvětlení:

Dotaz:
Dobrý den, prosím o vysvětlení resp. upřesnění následujících problémů.
Podle kapitoly 13 ZD dodavatel vloží nabídkovou cenu bez DPH do elektronického nástroje (potažmo celou nabídku do elektronického nabídkového listu). Při zadání testovacího příkladu se nám nikde neobjevila kolonka na uvedení samostatné ceny bez DPH. Myslí se tedy uvedenou formulací vložení celého souboru položkového výkazu činnosti s cenami nebo krycí list, eventuálně jiný soubor? Následně se předpokládá vkládání souborů podle tam uvedených bodů 1 až 4 (kapitola 13 ZD). Tím se ale rozbije struktura nabídky požadovaná podle bodu 16 (obsahu, krycího listu, ....) a posloupné očíslování stránek celé nabídky tím asi nebude úplně vypovídající.
A dále, jsou nutné konverze listinných originálů listin s podpisy (čestná prohlášení, smlouvy, ...) do elektronické podoby pomocí nezávislého útvaru (např. Česká pošta) a přiložení takto získaných souborů nebo stačí listiny převést do -.pdf podoby a následně podle Vašich požadavků poslat pomocí elektronického nástroje E-ZAK?


Vysvětlení:
1) Dodavatel nebude vkládat nabídkovou cenu bez DPH do elektronického nástroje. Zadavatel tento požadavek ze zadávací dokumentace vypustil. Dodavatel doplní nabídkovou cenu pouze do krycího listu nabídky a návrhu smlouvy o dílo, které budou samozřejmě součástí nabídky dodavatele.
2) Dodavatel nepředkládá obsah nabídky, včetně číslování všech stránek vzestupnou číselnou řadou. Zadavatel tento požadavek ze zadávací dokumentace vypustil.
3) Konverze listinných originálů listin s podpisy nejsou nutné (povinné). Většinu dokumentů, dokladů stačí pouze oskenovat nebo uložit do formátu např. *.pdf, a teprve až v momentě podepsání a odeslání nabídky je nutné nabídku podepsat zaručeným elektronickým podpisem založeným na kvalifikovaném certifikátu.

Na základě výše uvedeného, mění a doplňuje zadavatel v souladu s § 99 zákona, zadávací dokumentaci podle bodů 1), 2) a 3) vysvětlení. Jelikož se zadávací podmínky obsažené v zadávací dokumentaci nemění zásadním způsobem, nepřistoupil zadavatel k prodloužení lhůty pro podání nabídek.

Ostatní podmínky uvedené v zadávací dokumentaci se nemění.


Přílohy
- Zadávací dokumentace_EP2.pdf (486.71 KB)
- Vysvětlení a změna ZD 2.pdf (256.82 KB)