Přijatá zpráva - vysvětlení, doplnění, změna dokumentace

Zadávací řízení Komplexní pozemková úprava v k. ú. Srbská Kamenice
Odesílatel Věra Krejzová
Organizace odesílatele Státní pozemkový úřad [IČO: 01312774]
Příjemce Všichni (včetně veřejnosti)
Datum 03.06.2016 10:27:29
Předmět Dodatečné informace č. 1

Zadavatel obdržel prostřednictvím e-mailové pošty dne 31. 05. 2016 Žádost o dodatečné informace k zadávacím podmínkám. Předmětnou žádost shledal v souladu s ust. § 49 odst. 1 zákona, žádostí o dodatečné informace.


Přesné znění dotazu:

Přílohou zadávací dokumentace je studie odtokových poměrů zpracovaná spol. VRV Praha. V této studii jsou navrženy k realizaci celkem 4 retenční nádrže o celkové délce zátopy 1600 m (tj. 16 měrných jednotek (MJ) podle položky 3.2.1.3 Položkového výkazu činností) a dále celkem 8200 m průlehů, tj. 82 MJ.

Zadavatel požaduje nacenit vypracování DTR pro všechny typy vodohospodářských opatření jednou MJ, vyjádřenou jako 100 bm zpracovaného podélného profilu opatření. Tento požadavek považujeme za nepřesný s ohledem na skutečnost, že náklady na vypracování DTR nádrže a DTR liniového VH prvku (průleh, koryto apod.) jsou diametrálně (násobně) odlišné. Z tohoto důvodu nelze zpracování DTR pro tato opatření vyjádřit jednou souhrnnou MJ.

Žádáme proto zadavatele, aby zadávací dokumentaci zpřesnil tím, že položku 3.2.1.3 rozdělí na dvě části takto;

1) pro VH opatření liniového charakteru, měrná jednotka: 100 bm vypracovaných podélných profilů,
2) pro VH opatření typu vodních či suchých nádrží, měrná jednotka: 1 vypracovaná dokumentace technického řešení stavby (nádrže).


Na základě výše uvedených skutečností sděluje zadavatel uchazečům o tuto veřejnou zakázku následující dodatečné informace k zadávacím podmínkám:

Odpověď:

Zadavatel nebude položku 3.2.1.3. rozdělovat, jelikož se jedná o platnou vzorovou přílohu č. 1 vzorové smlouvy o dílo zadavatele, kterou vytvořili pro účely KoPÚ kvalifikovaní odbornici na SPÚ. Zadání položkového výkazu činností je dostatečně přesné a počet MJ je stanoven kvalifikovaným odhadem součtu délek podélných a charakteristických příčných profilů potřebných ke stanovení plochy záboru půdy a to jak u průlehů, tak u retenčních nádrží, kde je větší předpoklad počtu charakteristických příčných profilů.


Ostatní podmínky pro podání nabídek se nemění.


Přílohy
- Dodatečné informace č. 1.pdf (188.83 KB)