Přijatá zpráva - vysvětlení, doplnění, změna dokumentace

Zadávací řízení Komplexní pozemkové úpravy Studené
Odesílatel Jaroslav Frič
Organizace odesílatele Státní pozemkový úřad [IČO: 01312774]
Příjemce Všichni (včetně veřejnosti)
Datum 12.04.2023 07:00:13
Předmět vysvětlení zadávací dokumentace

Vysvětlení dotazu ke článku 17.1. smlouvy o dílo


Přílohy
- Odpověď 1.pdf (283.61 KB)

Původní zpráva

Datum 04.04.2023 11:57:04
Předmět Žádost o vysvětlení zadávací dokumentace

Žádáme o vysvětlení bodu 5.6. smlouvy o dílo:
5.6 Zhotovitel se zavazuje při provádění Díla postup prací průběžně konzultovat s Objednatelem a provádět Dílo v souladu s touto Smlouvou, pokyny vydanými Objednatelem a v souladu s platnými a účinnými právními předpisy, metodickými pokyny, technickými normami a návody vztahujícími se k předmětu Díla, zejména s příslušnými ustanovení zákona č. 139/2002 Sb., o pozemkových úpravách a pozemkových úřadech a o změně zákona č. 229/1991 Sb., o úpravě vlastnických vztahů k půdě a jinému zemědělskému majetku, ve znění pozdějších předpisů („Zákon“) a dále zejména s vyhláškou č. 13/2014 Sb., o postupu při provádění pozemkových úprav a náležitostech návrhu pozemkových úprav, ve znění pozdějších předpisů, včetně jejích příloh („Vyhláška“), jakož i dalšími relevantními ustanoveními předpisů katastru nemovitostí, Metodickým návodem pro provádění pozemkových úprav, Technickým standardem dokumentace plánu společných zařízení v pozemkových úpravách („TS PSZ“), Směrnicí o postavení a činnosti Regionálních dokumentačních komisí („Směrnice RDK“) a Metodickým postupem pro práci s daty pozemkových úprav v digitální podobě – Výměnný formát pozemkových úprav („VFP“). V případě, že v průběhu plnění předmětu Smlouvy (tj. až do provedení Díla ve smyslu čl. 10.6) nabude platnosti a účinnosti změna některého výše uvedeného předpisu vztahujícímu se k předmětu Díla, popřípadě nabude platnosti a účinnosti jiný obdobný či relevantní předpis, je Zhotovitel povinen se při provádění Díla řídit těmito novými předpisy, nehledě na jejich obecnou závaznost.

Dotaz č. 1
V případě, že aktualizace pokynu, návodu, vyhlášky, zákona, nebo jiného předpisu přinese požadavek na vícepráce o nichž nemohl zhotovitel v době podpisu smlouvy o dílo vědět dojde k jednání o těchto vícepracích mezi objednatelem a zhotovitelem a v případě že z aktualizace pokynu, návodu, vyhlášky, zákona, nebo jiného předpisu vícepráce vyplynou budou tyto vícepráce proplaceny?


Dotaz č. 2
Platí i nadále dřívější stanovisko SPÚ, že „pokud v důsledku změn předpisů vyvstane potřeba nových či dodatečných prací, bude toto řešeno standardně po dohodě smluvních stran v souladu se zákonem č. 134/2016 Sb., o zadávání veřejných zakázek, ve znění pozdějších předpisů a v souladu se zněním Čl. 17 bodu 17.1. smlouvy o dílo“?