Přijatá zpráva - vysvětlení, doplnění, změna dokumentace

Zadávací řízení Společná zařízení Neratov
Odesílatel Lenka Špalková
Organizace odesílatele Státní pozemkový úřad [IČO: 01312774]
Příjemce Všichni (včetně veřejnosti)
Datum 07.09.2021 07:55:41
Předmět Re: Žádost o vysvětlení zadávací dokumentace

Dotazy:

1. Může uchazeč kalkulovat s možností přístupu na staveniště přes mostek, jak je uvedeno v technické zprávě? Uvedená skutečnost má vliv na výslednou cenu.

2. Zveřejní zadavatel vlastníka mostku, popř. kontakt, na koho se obrátit ohledně nosnosti mostku?

3. Odpověď č. 4 v dodatečné informaci č. 2: „Spojovací materiál – nepředpokládá se vrtání do ocelové konstrukce mostu. Předpokládá se propojení mostin podélným prvkem.“
Uchazeč tímto žádá o specifikaci, jak má podélný prvek vypadat. Ve výkazu výměr nelze k podélnému prvku nalézt bližší upřesnění, či popis – v jaké položce má uchazeč nacenit. Uvedená skutečnost má vliv na výslednou cenu.

4. Kdo a jakým způsobem bude kontrolovat sváry ve spodní části mostku a jakým způsobem se určí výměra oprav? Uvedená skutečnost má vliv na výslednou cenu.

5. Odpověď č. 6 v dodatečné informaci č. 2: „Stržená ornice v rámci výstavby polní cesty bude
rozprostřena na okolní pozemky po dohodě s uživatelem.“ Z důvodů znehodnocení podloží komunikace lze termíny výsadby zeleně provést místo do 10.11.2021 v termínu do 10.11.2022? Nebo se ornice ze stavby vůbec nebude využívat v LBK?

6. Na základě odpovědi zadavatele v dodatečné informaci č. 2
„Odpověď č. 1
K únosnosti mostu se jako projektant nevyjadřujeme, viz předchozí stanovisko.“
Ve smlouvě o dílo zadavatel uvádí: „Zhotovitel poskytne objednateli záruku za jakost díla v délce 60 měsíců ode dne předání a převzetí díla. Minimálně po tuto dobu zodpovídá zhotovitel za to, že dílo bude způsobilé k obvyklému účelu, zachová si touto smlouvou stanovené vlastnosti a bude odpovídat požadavkům platných právních předpisů a norem.“
Uchazeč spatřuje ve výše uvedeném rozpor a táže se, jak dodržet podmínky smlouvy, že dílo bude způsobilé k obvyklému účelu, zachová si touto smlouvou stanovené vlastnosti, když není zadavatelem stanovena únosnost mostku?


Odpovědi:

1. V technické zprávě je popisován přístup na staveniště přes stávající mostek v době zpracování projektová dokumentace v období 2016 – 2017. Od té doby však došlo k degradaci dřevěných trámů a mostek je v současné době uzavřen. Z tohoto důvodu ho nelze použít pro přístup na staveniště.

2. Vlastníkem mostku je Ministerstvo zemědělství ČR, u kterého jsme zjišťovali Vámi požadované údaje o nosnosti. Bohužel žádné technické parametry ani dokumentace nebyly dohledány. Doloženo je pouze přibližné období realizace mostku v 80. letech minulého století.

3. Podélným spojovacím prvkem budou 2 podélné trámky 80×160 mm, dl. 10,65 m. Jejich nacenění bude zahrnuto do položky č. 3 (31199001-R) – Spojovací materiál.

4. Kontrolu svárů provede dodavatel a technický dozor. Postačí pouze vizuální kontrola, sváry nemají vliv na únosnost mostu.

5. Ornice se nebude v LBK využívat. Bude rozprostřena na okolní pozemky po dohodě s uživatelem. Podzimní termín výsadby zeleně je zvolen investorem záměrně do nejvhodnějších klimatických podmínek.

6. V rámci rekonstrukce mostku je navržena pouze údržba stávající nosné konstrukce (bude pouze očištěna a ošetřena nátěrem), výměna dřevěných trámů a osazení zábradlí. Tyto práce nebudou mít vliv na nosnost konstrukce mostku. Zhotovitel se ve smlouvě o dílo zavazuje poskytnou záruku za jakost díla v délce 60 měsíců ode dne předání a převzetí díla. Zhotovitel tedy může odpovídat pouze za provedené práce nebo kvalitu materiálu, které prováděl a dodal. Investor si je vědom, že zhotovitel prací na rekonstrukci mostku prováděných dle projektové dokumentace „Společná zařízení Neratov“ nemůže zodpovídat za únosnost mostku a nebude poskytovat v tomto ohledu ani záruku za jakost díla.

V souvislosti s uvedenými informace prodlužuje zadavatel lhůtu na podání nabídek na 23.9.2021 na 8:00 hod