Přijatá zpráva - vysvětlení, doplnění, změna dokumentace

Zadávací řízení Realizace společných zařízení v k.ú. Hnátnice
Odesílatel Lenka Špalková
Organizace odesílatele Státní pozemkový úřad [IČO: 01312774]
Příjemce Všichni (včetně veřejnosti)
Datum 20.07.2020 09:06:08
Předmět Vysvětlení zadávací dokumentace

DOTAZ:

Dobrý den,

k prokázání odborné způsobilosti pro veřejnou zakázku Realizace společných zařízení v k.ú. Hnátnice je požadována autorizace v oboru dopravní stavby.

S ohledem na předmět stavby - výstavba nových polních cest - bude zadavatel akceptovat prokázání odborné způsobilosti uchazeče autorizací v oboru stavby vodního hospodářství a krajinného inženýrství, která svojí specializací zahrnuje rovněž stavby polních cest?

Rozsah oboru a specializací STAVBY VODNÍHO HOSPODÁŘSTVÍ A KRAJINNÉHO INŽENÝRSTVÍ

Rozsah oboru pro autorizované inženýry (IV00) a autorizované a techniky a stavitele, pokud získají autorizací ve všech specializacích oboru (TV00, SV00):

Stavby hydrotechnické, zdravotně technické, meliorační a sanační, stavby pro nakládání s odpady. Součástí oboru jsou i stavby trubních dálkovodů, stavby pro úpravu krajiny a stavby pro funkci lesa.

Rozsah specializace stavby hydrotechnické pro autorizované techniky a stavitele (TV01, SV01):

Přehrady, ostatní vodní nádrže, úpravy vodních toků, malé vodní elektrárny, stavby na ochranu před povodněmi a stavby k plavebním účelům.

Rozsah specializace stavby zdravotně technické pro autorizované techniky a stavitele (TV02, SV02):

Soubor činností staveb a zařízení zajišťujících odběr, úpravu, akumulaci, dopravu a svod vody pro potřeby obyvatelstva, průmyslu a zemědělství. Činnosti, stavby a zařízení zajišťující příjem, čištění a odvádění odpadních vod a vod z atmosférických srážek z území, obytných, průmyslových a zemědělských zón, včetně likvidace nebo zpracování kalů. Stavby trubních dálkovodů.

Rozsah specializace stavby meliorační a sanační pro autorizované techniky a stavitele (TV03, SV03):

Soubor činností, staveb a zařízení zajišťujících zlepšení přírodních podmínek a využívání půdy úpravou vodních poměrů v půdě. Stavby k zavlažování a odvodňování pozemků, úpravy drobných vodních toků, malé vodní nádrže, lesotechnické meliorace, hrazení bystřin a pozemkové úpravy, včetně polních a lesních cest, stavby sanační a stavby pro nakládání s odpady. Poznámka: Dříve udělená autorizace v oboru Vodohospodářské stavby nebo v jeho specializacích je shodná s autorizací v oboru Stavby vodního hospodářství a krajinného inženýrství nebo jeho specializacích. Vydaná osvědčení o autorizaci a autorizační razítka zůstávají v platnosti.

ODPOVĚĎ:
skutečně je nutné doložit pro splnění profesní způsobilosti pro veřejnou zakázku Realizace společných zařízení v k.ú. Hnátnice osvědčení o autorizaci v oboru dopraní stavby, tak jak je uvedeno v zadávací dokumentaci.

Autorizace v oboru stavby vodního hospodářství a krajinného inženýrství ve specializaci stavby meliorační a sanační nebude uznáno.