Přijatá zpráva - vysvětlení, doplnění, změna dokumentace

Zadávací řízení Realizace větrolamu V1 v k. ú. Nové Dvory u Doksan
Odesílatel Pavel Trávníček
Organizace odesílatele Státní pozemkový úřad [IČO: 01312774]
Příjemce Všichni (včetně veřejnosti)
Datum 26.06.2020 13:56:01
Předmět Re: Žádost o vysvětlení zadávací dokumentace

Záruka za jakost díla začíná ode dne dokončení realizace díla (výsadby).
Pojem „nedostatečné provedení zajištění zeleně" je ve smlouvě zrušen.
Na základě Vašeho dotazu provedlo Oddělení investičních činností SPÚ Praha změnu vzorové „Smlouvy na výsadbu porostu a péče o porost“, která je nedílnou součástí této odpovědi.
Současně s tímto zadavatel v souladu s § 99 odst. 2 zákona přiměřeně prodlužuje lhůtu pro podání nabídek na:
Datum 10. 07. 2020.
Hodina: 09:00.


Přílohy
- Příloha č. 5 - Smlouva o dílo v2.docx (69.57 KB)

Původní zpráva

Datum 24.06.2020 13:31:15
Předmět Žádost o vysvětlení zadávací dokumentace

Dle uveřejněného vysvětlení ze dne 23.6.2020 začíná běžet záruční doba ode dne předání a převzetí díla 31.10.2022, tzn. po ukončení 2-leté pěstební péče zajišťované zhotovitelem.

Uchazeči z vysvětlení není stále jasné, jak má nést zhotovitel záruku za úhyn sazenic a záruku na oplocení výsadby a individuální ochranu kmene – viz čl. 12.3. a 12.4., když již od 31.10.2022 (po dobu záruky tj. 36 měsíců) nebude provádět pěstební péči.

Zajištění zeleně je, jak sami odpovídáte, nedodržení postupů při realizaci výsadby a následné 2-leté péče. Tyto vyjmenované činnosti zhotovitel předá objednateli předávacím protokolem při předání a převzetí díla.

Po ukončení pěstební péče by měl navazující průběžnou údržbu zeleně provádět zadavatel na vlastní náklady – nelze chtít po zhotoviteli, aby nahrazoval uhynulý sadební materiál např. po roce, když nebude zadavatelem prováděna průběžná pěstební péče (jak sami uvádíte „úhyn sazenic z důvodu nedostatečně provedeného zajištění zeleně nebo vůbec neprovedeného zajištění zeleně“.

V tomto případě nelze požadovat po zhotoviteli, aby pečoval a udržoval výsadby další 3 roky po ukončení pěstební péče a to po celou dobu záruční péče na vlastní náklady (bez finančního ohodnocení), což z čl. 12.3. a 12.4. vyplývá.

Záruční doba by měla logicky začít běžet po provedení výsadeb a to po dobu provádění následné pěstební péče zhotovitelem.

Nebo v tomto případě, pokud zadavatel trvá na zahájení běhu záruční doby po ukončení pěstební péče, by si zadavatel měl zajistit po dobu záruční doby pěstební péči na vlastní náklady.

Odkazujeme se na výběrové řízení vyhlášené totožným zadavatelem v současné době s názvem: „Polní cesty HPC1 v k.ú. Stránky a VPC2 v k.ú. Veletice“.
N dotaz uchazeče, kdy začíná běžet záruční doba bylo odpovězeno vysvětlením č, 4, že záruční doba začíná běžet od předání pěstební péče.

V návaznosti na další dotazy uchazečů na záruční dobu a s ní spojenou pěstební péči bylo vysvětlení č. 5 odpovězeno, že zadavatel upravil v návrhu SoD počátek běhu záruční lhůty (od dokončení a protokolárního předání výsadby zeleně – 1. části díla), čímž provedení zajištění zeleně časově zahrnul do provedení pěstební péče.
Po pojmem „nedostatečné provedení zajištění zeleně“ zde zadavatel uvádí nedostatečnou pěstební péče o vysazenou zeleň.


Žádáme zadavatele o úpravu uvedených čl. smlouvy:
- aby záruční doba běžela klasicky po provedení 1. části díla – výsadby tj. ode dne 30.11.2020 a to po pouze dobu provádění následné pěstební péče (2 roky)
- aby zajištění zeleně časově zahrnul do provedení pěstební péče

Případně, pokud zůstane tak jak je, tak se zadavatel zavazuje po dobu záruky o zeleň pečovat.