Přijatá zpráva - vysvětlení, doplnění, změna dokumentace

Zadávací řízení <skrytý název>
Odesílatel Jan Čekal
Organizace odesílatele Státní pozemkový úřad [IČO: 01312774]
Příjemce Všichni (včetně veřejnosti)
Datum 13.09.2018 08:08:13
Předmět Re: Žádost o vysvětlení zadávací dokumentacejiri

Dobrý den,
zadavatel obdržel dne 12. 9. 2018 prostřednictvím profilu zadavatele žádost o vysvětlení zadávací dokumentace (viz. přiložený dokument – Žádost o vysvětlení zadávací dokumentace).

K tomuto dotazu uvádíme následující:

Zadavatel v čl. 3.1. Zadávací dokumentace uvádí předpokládaný termín zahájení stavebních prací a dále požadované termíny dokončení stavebních prací a dokončení výsadby zeleně. Jak z tohoto článku vyplývá, je mezi dokončením stavebních prací a dokončením výsadby zeleně (a tím i dokončením celého díla realizované touto veřejnou zakázkou) proluka téměř 3 měsíců.
Z tohoto důvodu zvolil zadavatel možnost uvedenou v Návrhu smlouvy o dílo v čl. IV – Platební podmínky, v bodě 3.
Po dokončení stavebních prací bude vyhotoven zhotovitelem Schvalovací protokol o předání a převzetí stavebních prací (nejpozději dne 30. 7. 2019). Na základě tohoto protokolu zhotovitel vyhotoví fakturu s textem „dílčí.“ Fakturovaná částka musí být v souladu se skutečně provedenými pracemi a jeho nedílnou součástí budou Soupisy provedených stavebních prací odsouhlasené technickým dozorem stavebníka.
Po dokončení výsadby zeleně (nejpozději 25. 10. 2019) bude vyhotoven Protokol o předání a převzetí díla. Do 15 kalendářních dnů (nejpozději do 15. 11. 2019) bude objednateli doručena faktura označená jako „konečná,“ Její součástí budou objednatelem odsouhlasené Soupisy provedených prací týkající se výsadby zeleně.

Z uvedených skutečností vyplývá, že se nejedná o žádné měsíční fakturování. Zhotoviteli byla pouze dána možnost částečné fakturace, aby mohl čerpat finanční prostředky i dříve než po řádném protokolárním předání a převzetí díla.

Z důvodu rozdílného znění článku zadávací dokumentace a návrhu smlouvy o dílo, zadavatel upravil znění čl. 9.5.2. Zadávací dokumentace, který zní takto:

„Platby budou probíhat na základě dodavatelem vyhotovených daňových dokladů (faktur) se správně vyplněnými údaji vč. finanční částky, vystavených po provedení dílčích plnění, a to za uskutečněná, prokázaná a zadavatelem odsouhlasená plnění.
Platební podmínky budou nastaveny tak, aby byly v souladu s ustanovením čl. IV vzorové smlouvy o dílo.

Fakturace bude prováděna po dokončení stavebních prací a následně po dokončení výsadby zeleně (v termínech dle čl. 3.1.2. a 3.1.3. této zadávací dokumentace). Zhotovitel na základě schvalovacího protokolu po dokončení stavebních prací označí fakturu textem "dílčí." Po dokončení díla a po Protokolárním předání a převzetí díla a tuto fakturu označí textem „konečná“.“

Na profilu zadavatele je uveřejněna zadávací dokumentace již s opraveným zněním předmětného článku.

S pozdravem

Ing. Jan Čekal
KPÚ pro Kraj Vysočina


Přílohy
- Žádost o vysvětlení zadávací dokumentace.pdf (241.14 KB)