Přijatá zpráva - vysvětlení, doplnění, změna dokumentace

Zadávací řízení <skrytý název>
Odesílatel Erika Šťávová
Organizace odesílatele Státní pozemkový úřad [IČO: 01312774]
Příjemce Všichni (včetně veřejnosti)
Datum 17.12.2020 14:19:23
Předmět Re: Žádost o vysvětlení zadávací dokumentace

Zadavatel jako součást zadávací dokumentace předložil formou přílohy obchodní podmínky ve formě závazného vzoru návrhu smlouvy o dílo. Z jeho obsahu vyplývá, že dodavatel je povinen zohlednit při stanovení nabídkové ceny za zpracování PD i provedení bezplatné aktualizace díla.
Rozsah prací, resp. podrobná specifikace je uvedena v příloze č. 1 ke SoD. Veškeré části PD musí odpovídat příslušným platným právním předpisům, vztahujícím se ke konkrétní činnosti.

Původní zpráva

Datum 16.12.2020 13:04:15
Předmět Žádost o vysvětlení zadávací dokumentace

Dobrý den,

zasíláme Vám žádost o úpravu zadávací dokumentace veřejné zakázky „Vypracování PD: 1. část Vodní nádrž Na Babách v k. ú. Třesov a zatravněná údolnice včetně rozšíření stávající tůně v k. ú. Pozďátky včetně provedení PGP; 2 část Vodní nádrž Kozáky v k. ú. Meziříčko u Mor. Budějovic včetně provedení PGP“.

Navrhované změny/úpravy:
- V článku VII obou smluv o dílo je požadována aktualizace plnění (technické či formální řešení díla a rozpočet). Ačkoli je tato aktualizace označována jako „bezplatná“, uchazeči při stanovení nabídkové ceny musí s těmito případnými činnostmi počítat a zakalkulovat je do své nabídkové ceny. Navrhujeme, aby každý uchazeč byl v rámci své nabídky povinen předložit kalkulaci své nabídkové ceny, v níž bude výslovně uvedena položka za tuto aktualizaci, aby bylo zřejmé, že ji do své nabídkové ceny skutečně zahrnuli všichni uchazeči. Jinak se jedná o netransparentní uvedení nabídkové ceny.
- V článku V, bodě 5.4 obou smluv o dílo je uvedeno, že cena za Dílo se hradí za provedení „bezvadného“ Díla. Navrhujeme, aby bylo jasně a zřetelně uvedeno, že bezvadným dílem se rozumí dílo odpovídající příslušným právním předpisům, a že objednatel není oprávněn požadovat práce nad rámec těchto právních předpisů, popř. pouze za příplatek k ceně díla.


Předem děkujeme za Vaše vyjádření.
S pozdravem