Přijatá zpráva - vysvětlení, doplnění, změna dokumentace

Zadávací řízení Projektová dokumentace - společná zařízení České Heřmanice
Odesílatel Veronika Hejlová
Organizace odesílatele Státní pozemkový úřad [IČO: 01312774]
Příjemce Všichni (včetně veřejnosti)
Datum 19.04.2024 14:56:51
Předmět Vysvětlení a doplnění zadávacích podmínek č. 2

Vážení,

tímto zadavatel uveřejňuje Vysvětlení a doplnění zadávacích podmínek č. 2 k veřejné zakázce malého rozsahu dělené na části s názvem „Projektová dokumentace – společná zařízení České Heřmanice“.

Zadavatel dne 18.04.2024 obdržel prostřednictvím profilu zadavatele E-ZAK žádost o vysvětlení zadávací dokumentace č. 2.

Přesné znění dotazu:
1. Je možné dodat kompletní DTR, včetně technických zpráv?
2. Je řešeno napouštění nádrže VHO2 otevřeným příkopem nebo potrubím? Jestli ano, nemá vymezenou parcelu a je na pozemku s ochranou ZPF. Podobně není vymezen pozemek pro revitalizaci Sloupnického potoka.
Je možné stav věci vysvětlit? Bude nutné zajistit na dotčené pozemky souhlas s odnětím ze ZPF?
3. V rámci objektu VHO1 je navržen výpustný objekt, jehož součástí je rybí přechod. Z čeho vyplynul požadavek na řešení rybího přechodu? Délka potrubí výpusti DN1000 je cca 42 m. Bude rybí přechod v takové podobě funkční?
4. Není známé hydrotechnické řešení poldru VHO1 v návaznosti na bod č.1. Jak je řešeno bezpečné převedení povodňových průtoků od korunového bezpečnostního přelivu do koryta toku (recipientu), aniž by došlo k ohrožení soukromých pozemků?

Odpověď zadavatele k dotazu:
1. Zadavatel v příloze přikládá technickou zprávu DTR pro vodohospodářská opatření (VZMR - část 2). Zadavatel se domnívá, že není potřeba poskytovat grafickou podobu DTR pro potřeby sestavení cenové nabídky na veřejnou zakázku.
Kompletní DTR a další podklady budou poskytnuty zadavatelem vybranému dodavateli na základě uzavřené smlouvy o dílo.

2. Způsob napouštění VHO2 a druh napouštěcího rozdělovacího objektu bude předmětem zpracovávané projektové dokumentace.
Parcely vymezené pro stavbu VHO2 jsou v druhu pozemku vodní plocha a ostatní plocha a nebude potřeba řešit vynětí z ZPF.
Revitalizace toku Sloupnického potoka se bude týkat části toku mezi VHO1 a VHO2.

3. Požadavek na rybí přechod vychází se „Studie proveditelnosti k realizaci přírodě blízkých protipovodňových opatření v Mikroregionu Vysokomýtsko“, která byla zapracována do Plánu společných zařízení.
Zadavatel má za to, že bližší informace k uvedené Studii nejsou, z hlediska sestavení cenové nabídky v rámci veřejné zakázky malého rozsahu, nyní potřebné.

4. Potřebné informace k technickému řešení jsou uvedeny v technické zprávě DTR. Další detaily týkající se budoucí stavby budou řešeny při zpracování projektové dokumentace.

S pozdravem


Bc. Veronika Hejlová
Pobočka Ústí nad Orlicí


Přílohy
- UO_871České_Heřmanice_8669_DTR_VHO.pdf (817.42 KB)